FGF
Hans: [(4+71/2)1/2 + {4−71/2)1/2]−2 Ma wyjść 14, mi wychodzą ułamki obliczy ktoś to
dobrze ?
17 mar 13:00
Kaja: | | 1 | |
obliczyłam i mnie wyszło |
| |
| | 14 | |
17 mar 13:05
Hans: | | 10 | | √7 | |
mi wyszło |
| + |
|  także wie jak ktoś obliczyć to i to dobrze ? |
| | 9 | | 18 | |
17 mar 13:09
Kaja: moje obliczenia są dobre, chyba że coś źle podałeś. czy tam ma byc na pewno do potęgi −2? a
może do 2? sprawdź
17 mar 13:13
Hans: no faktycznie do 2
17 mar 13:21
Kaja: to poradzisz sobie sam, czy chcesz żebym napisała obliczenia?
17 mar 13:30
Hans: spróbuje sam
17 mar 13:30
Kaja: ok
17 mar 13:31
Hans: jednak możesz wstawić obliczenia bo coś skopałem
17 mar 13:53
Kaja: [(4+√7)12+4−√712]2=
((4+√7)12)2+2*(4+√7)12*(4−√7)12+((4−√7)12)2=
4+√7+2((4+√7)(4−√7))12+4−√7=8+2√(4+√7)(4−√7)=8+2√16−7=8+2√9=14
17 mar 14:00
Hans: Dzięki
17 mar 14:33