odczytaj -funkcje
Paula:

a)odczytaj argumenty dla ktorych funkcja przyjmuje wartosci nieujemne
b) argumenty dla ktorych funkcja przyjmuje wartosci wieksze od 1
c)odczytaj f(0), f(4), f(7)
d) narysuj wykres funkcji g(x) =f(x)+2 , h(x)=f(x−2)
17 mar 12:41
Paula: proszę o odp
17 mar 13:08
Licealista: Oj... Lenistwo postępowe?
17 mar 13:10
Paula: nie , tylko zapomnialam jak to sie robi.. wiec prosze o pomoc...
17 mar 13:11
Licealista: a) patrzysz kiedy linia jest nad osią OX
b) rysujesz wykres funkcji y=1 i patrzysz kiedy fykres wynkcji f(x) jest nad wykresem funkcji
y
c) Szkasz na osi OX argumentów 0;4;7 i odczytujesz ich wartość na osi OY
d) Przyrównujesz.
17 mar 13:14
matma: a) <423,323> ∪ <23,5)
b) <423,4) ∪ (0,5)
17 mar 13:22
Paula: a) <0,6>, <0,4>,<2,5)
b) nie rozumiem
c) f(7) nie ma, f(0)= −1 i −3,5 f(4) nie ma.....
d) do czego mam przyrównać?
17 mar 13:25
matma: Paula argumenty a nie zbiór wartości
a w d to trzeba narysować wykres funkcji ale nie podałaś jakiej, a to co napisałaś to jest
przesunięcie
17 mar 13:29
Paula: bo w zadaniu nie ma wlasnie napisane ... argumenty czyli...

?a) <−4,1> <−4,2> itp

?
b) <2,4> <3,4><5,4)
17 mar 13:36
matma:

argumenty czyli x, w a) wartości nieujemne to te które nie są ujemne czyli dodatnie i równe 0 a
w b) to tak jak na tym obrazku trochę dziwny ale nie umiem tu rysować i wypisz sb większe
tylko
17 mar 14:01
matma: o ile dobrze mówię
17 mar 14:02
Paula: czyli a) (0,1),(2,4), (5,4) tak?
b) od 1 do 6?
17 mar 14:09
matma: a) <423,323> ∪ <23,5)
b) <423,4) ∪ (0,5)
chyba tak
17 mar 14:28