matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
hania:
Zapisz w postaci potęgi o podstawie 3
1
1
3
√
27
−
1
* 81
3/4
=
3
√
* (3
4
)
3/4
=
* 3
3
= 3
−
1
* 3
3
= 3
2
27
3
mam problem z potęgami, czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to jest rozwiązane dobrze ?
17 mar 12:34
Kaja:
dobrze
17 mar 12:35