oblicz sin75°
sellinka: Posługując sie wzorem sin(α +β)= sinαα ×cosβ + cosα × sinβ oblicz sin 75 stopni
17 mar 12:14
krystek: sin75=sin (30+45)=
17 mar 12:16
sellinka: mogłabym prosić o pełny zapis tego zadania
17 mar 13:12
Kaja: sin75
0=sin(30
0+45
0)=sin30
0*cos45
0+cos30
0*sin45
0=
| 1 | | √2 | | √3 | | √2 | | √2 | | √6 | | √2+√6 | |
| * |
| + |
| * |
| = |
| + |
| = |
| |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | |
17 mar 13:36
krystek: Nie wyręczajmy Kaju , ma podany wzór i wystarczy podstawiać. Takie jest moje zdanie.
17 mar 13:37
Kaja: krystek masz w tym trochę racji, no ale cóż zobić, ja po prostu lubię rozwiązywać zadania z
matematyki
17 mar 13:42
krystek: @
Kaju, jeżeli jesteś uczennicą to ok.
17 mar 13:49
Kaja: eh, na uczennicę to za stara jestem

Ale jestem pasjonatem matematyki,a przy okazji lubię
pomagać innym. no wiem, wiem... trzeba dać szanse się nauczyć innym...
17 mar 13:52