matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
marek11:
zad1 Trzeci wyraz ciągu geometrycznego jest równy 20 a piąty 80 oblicz pierwszy wyraz ciągu
17 mar 11:50
irena_1:
a
5
80
=q
2
=
=4
a
3
20
a
3
20
a
1
=
=
=5
q
2
4
17 mar 11:51
marek11:
zad1 oblicz 2do 20 razy 8 do 40 razy pierwiastek z 2
17 mar 11:54