matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a rysunku obok
Nutez:
Na rysunki trojkaty ABC i ADC sa wpisane w okrag o srodku w punkcie O. Odcinek CD jest srednica okregu. Bok Ac ma dlugosc 2 zas kat CBA wynosi 45*. Promien okregu wynosi?
16 mar 21:51
Eta:
|CD|=2r=2
√
2
⇒
r=
√
2
16 mar 22:41
Nutez:
szacunek dziekuje
17 mar 00:39