Znajdź rozwiązania
anna:

Mając dany wykres funkcji y=f(x), podaj liczbę rozwiązań równania f(x) = m, gdzie m jest
dowolną liczbą rzeczywistą. Funkcja ma wierzchołek w (−2,−2), oraz przecina się z osią y w
punkcie (0,1).
Mam rozwiązanie ale nie wiem skąd się wzięło:np.
m∊(−
∞, −2) o rozwiązań itd. ale nie wiem czemu
16 mar 21:39
anna: * tam miało być m∊(−∞,−2) to zero rozwiązań tylko nie wiem czemu
16 mar 21:43
anna:
16 mar 22:41
krystek: Narysuj proste y=−2 , y=−4 y=5
Co zauwazysz?
16 mar 22:43
krystek:
16 mar 22:49