heelp
raba: Uzupełnij
trójkąt równoboczny
a=?
h=?
P=12
R=?
r=?
16 mar 19:57
raba: pomoże ktoś?
16 mar 20:06
raba: mogę na kogoś liczyć?
16 mar 20:23
dero2005:
| | 4P | |
a = √ |
| = √16√3 = 44√3 |
| | √3 | |
| | a√3 | | 44√3*√3 | |
h = |
| = |
| = 2(4√3)3 |
| | 2 | | 2 | |
16 mar 20:33
raba: A w tym przykładzie zrobiłam dobrze:
a=?
h=12
P=?
R=?
r=?
i ja mam:
a=8√3
P=48√3
R=8
r=4
dobrze?
16 mar 20:40
dero2005:
| | a2√3 | | (8√3)2√3 | |
P = |
| = |
| = 48√3 |
| | 4 | | 4 | |
Super
16 mar 20:54
raba: sprawdź mi jeszcze to:
a=?
h=?
P=?
R=12
r=?
mam tak:
a=12√3
h=18
P=162√3
r=6
good?
16 mar 20:56
dero2005:
| | a2√3 | | (12√3)2√3 | |
P = |
| = |
| = 108√3 |
| | 4 | | 4 | |
reszta OK
16 mar 21:01
raba: dzięki wielkie
16 mar 21:02