pomożesz?
raba: Uzupełnij − walec
A) cZy dobrze zrobiłam?
V=16π
Pb=8π
Pp=4π
r=2
H=4
b) czy dobrze?
V=36π
Pb=24π
pp=9π
r=3
H=4
c) tu proszę o zrobienie
V=?
Pb=12π
Pp=?
r=3
H=?
d) tu też proszę o zrobienie
V=50π
Pb=20π
Pp=?
r=?
H=?
i proszę o napisanie wzorów z których liczyliście
16 mar 18:08
dero2005:
A i B napisz dane
16 mar 18:10
raba: Dane:
A)
V=?
Pb=?
Pp=?
r=2
H=4
B)
V=36π
Pb=?
Pp=?
r=?
H=4
16 mar 18:12
dero2005:
C)
danePb = 12π
r = 3
Pb = 2πr*h = 2π*3*h = 12π
6πh = 12π
6h = 12
h = 2
Pp = πr2 = π*32 = 9π
V = πr2*h = π*32*2 = 18π
16 mar 18:14
dero2005:
A)
V = πr2*h = π*22*4 = 16π
Pb = 2πr*h = 2*π*2*4 = 16π
Pp = πr2 = π*22 = 4π
16 mar 18:17
dero2005: B)
V = πr2*h = πr2*4 = 36π
4r2 = 36
r2 = 9
r = 3
Pp = πr2 = π*32 = 9π
Pb = 2πr*h = 2π*3*4 = 24π
16 mar 18:21
dero2005:
D)
V = 50π
P
b = 20π
| ⎧ | πr2*h = 50π | |
| ⎩ | 2πr*h = 20π |
|
50 = 10r
r = 5
P
p = πr
2 = π*5
2 = 25π
16 mar 18:25
raba: Dzięki
a D możesz mi zrobić?
16 mar 18:25
raba: dzięki serdeczne dero
16 mar 18:25