Wykaż, że...
Julia: Wykaż, że log22 + log25 + log 4 *log 5 = 1
16 mar 17:46
pigor: ..., a czy dobrze przepisałaś

chyba było tak :
Wykaż, że log22+log25+log4*log 5= 1 , wtedy to np. tak:
L=log
22+log
25+log4*log 5= log
22+log
25+log2
2*log 5=
= log
22+2log2*log 5+log
25= (log2+log5)
2= (log2*5)
2 = (log10)
2= 1
2= 1=
P c.n.w.
16 mar 17:58
Beti: to jest log
22 i log
25, czy może log
22 i log
25
16 mar 17:59
Julia: omg... faktycznie... źle przepisałam xD dzięki
16 mar 18:05
pigor: ... oj

Julio Romeo, by się chyba ...
16 mar 18:20