Oblicz
glu: 3−16 + 18 * 3−18
27 sie 15:29
27 sie 15:30
Eta:
wyłączamy 3
−16 przed nawias:
| | 1 | |
3−16( 1 + 18 *3−2) = 3−16( 1 +18* |
| ) = 3−16*( 1 +2) = 3−16*31 = 3−15 |
| | 9 | |
27 sie 15:59
Eta:
Można też tak jak liczy
Dasio11
więc:
1*3
−16 +
2*3
−16 =
( 1 +2)*3
−16 =
3*3
−16 = 3
1 *3
−16=
=3
1 − 16 =
3−15
27 sie 16:07
AS: A może tak!
32*3−18 + 18*3−18 = 3−18*(32 + 18) = 3−18*27 = 3−18*33 = 3−15
27 sie 16:15
Bogdan:
Od kilku godzin glu wrzuca tu banalne rachunki, otrzymuje pomoc, ale słowa "dziękuję"
nie umie napisać.
27 sie 16:47