matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wg odpowiedzi z tego powinno wyjść m^6, a mi wychodzi ciągle (-m)^6
glu:
(−m)
3
(−m)
2
(−m)
27 sie 15:08
Bogdan:
(−m)*(−m)*(−m) * (−m)*(−m) * (−m) = m
6
(−m)
3
= −m
3
(−m)
2
= m
2
(−m)
3
* (−m)
2
* (−m) = −m
3
* m
2
* (−m) = m
6
27 sie 15:14