logarythmss
czikita: −32log4+ 53log8=
16 mar 16:16
ICSP: | | 1 | |
= log 4−3/2 + log 85/3 = log |
| + log 32 = log 4 |
| | 8 | |
16 mar 16:24
czikita: ICSP, a mozna dokładniej? bo tam coś trzeba z pierwiastkami ? prosze wytłumacz
16 mar 16:33
ICSP: ale trzeba tylko znać dwa wzory
| | 1 | |
a−b = ( |
| )b oraz am/n = n√am |
| | a | |
i stąd mam :
| | 1 | | 13/2 | | 1 | | 1 | | 1 | |
4−3/2 = ( |
| )3/2 = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 4 | | 43/2 | | √43 | | 23 | | 8 | |
analogicznie zrobić drugi.
16 mar 16:36
czikita: DZIEKUJE dobry człowieku
16 mar 16:40
czikita: DZIEKUJE dobry człowieku
16 mar 16:41