pierwiastki niewiadome
krzuchuu: Jak to obliczyć? 6=a√3
16 mar 15:04
ICSP: podzielić przez
√3
16 mar 15:05
krzuchuu: Nie wychodzi mi to co mam w odpowiedziach
16 mar 15:07
lol: niech zgadnę, wychodzi ci 2√3 ?
16 mar 15:10
krzuchuu: Tak
16 mar 15:11
pigor: ... , np. tak:
6=a√3 /*
√3 ⇔ 6
√3=3a ⇔ 3a=6
√3 /:3 ⇔
a=2√3 . ...
16 mar 15:11
krzuchuu: Ale w odpowiedziach mam 2+√3
16 mar 15:14
pigor: .. no to olej tę odpowiedź i książkę z taką odpowiedzią też
16 mar 15:16
krzuchuu: No dobra ... Dzięki za pomoc
16 mar 15:17