tego nie umiem zrobic:(
Ania Muszka: srednia wieku w pewnej grupie studentow jest rowna 23 lata. srednia wieku tych studentow i ich
opiekuna jest rowna 24 lata opiekun ma 39 lat oblicz ile studentow jest w tej grupie?
16 mar 12:57
Dominik: x − ilosc studentow
y − suma lat zycia wszystkich studentow
wyznacz x
16 mar 13:04
madzia: x=y23
16 mar 13:06
16 mar 13:10
ania muszka: nie zgadza mi sie bo y sie wyzeruje?
16 mar 13:12
ania muszka: czy ktos umie to zrobic?
16 mar 13:15
Dominik: y = 23x
23x + 39 = 24x + 24
x = 15
16 mar 13:30
ania muszka: dziekuje
16 mar 14:03