matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenia prawdopodobieństwa zdarzenia A
PC :
Oblicz P(A), A ⊂ Ω jeśli P(A') =
1
3
* P(A)
16 mar 11:10
Kaja:
P(A')=1−P(A)
1
zatem 1−P(A)=
*P(A)
3
4
1=
*P(A)
3
3
P(A)=
4
16 mar 12:05