matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria pilne ! :)
Pauliina:
zad1)oblicz wartość wyrażenia sinx − 3cosx / sinx + 3cosx , dla tgx=3 zad2) sinα+cosα / cosα = 1+ tgα zad3) cos
α
/ 1−sinα + cos
α
/ 1+ sinα = 2
16 mar 09:40