rożwiąż
ala: Uzupełnij − stożek
V=?
Pb=?
Pp=?
r=4
H=3
l=?
16 mar 09:17
ala: zrobi mi to ktoś?
16 mar 10:19
ala: rozwiąże mi ktoś ?
16 mar 10:38
Lollek: V=1/3πr2*H
V=1/3π16*3=16π
Pb=πrL
L−wznaczasz z pitagorasa (promień2*wysokość2=L2
P=2πr(r+h) (podstawiasz, bo wszytsko masz)
16 mar 11:08
Lollek: Pb wyjdzie 20π
Pc=96π
Pp=πr2 (to banalne to chyba obliczysz)
16 mar 11:13
ala: jak wyliczę L to mi tak wyjdzie
42*32=144 − i to ma być to L?
16 mar 17:18
dero2005:
l = √r2 + h2 =
16 mar 17:25
ala: czyli L=12?
16 mar 17:27
dero2005:
l = √r2 + h2 = √42 + 32 = √16 + 9 = √25 = 5
16 mar 17:29
ala: a Pp=16π
16 mar 17:47
dero2005:
OK
16 mar 17:57