Pilne , proszę o odp ..!!
Milena: Dla jakich a i b m.z funkcji f(x)=x2+ax+b sa liczby −2 i 5?
15 mar 21:14
Fixed: f(−2) = 0
f(5) = 0
Podstaw i rozwiąż ukłąd
15 mar 21:16
Milena: Ale jak to podstawić , własnie z tym mam problem. Nie było mnie na tej lekcji jak to robili i
nie wiem o co chodzI. Mógłbyś wyliczyć a ja bym pozostałe przykłady już sama wyliczyła?
Byłabym wdzięczna !
15 mar 21:23
Aga1.: Albo funkcję zapisz w postaci iloczynowej
f(x)=(x+2)(x−5)
Wykonaj mnożenie i podaj , ile wynosi a, ile b.
15 mar 21:23
Milena: Mogłabys mi to wyliczyć bo kompletnie nie wiem , jak to wyliczyć.. Ja wiem ze to jest proste ,
ale nie rozumiem tego..
15 mar 21:29
xl:
Przykład:
Pole prostokąta obliczamy zw wzoru:
P=a*b
Jeśli a=3 i b=4
to podstawiając otrzymujemy:
P= 3 * 4 = 12
To jest podstawianie i analogicznie postępujesz z swoim zadaniem (P O D S T A W I A S Z)
15 mar 21:32