matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
nika:
Rozwiąż równanie kwadratowe: a) x
2
−5x+6=0 mi wyszło tak: Δ= 1 x1=2 x2=3 dobrze i czy o to chodzi?
15 mar 21:01
Saizou :
x
2
−2x−3x+6=0 x(x−2)−3(x−2)=0 (x−2)(x−3)=0 x=2 x=3 zatem OK
15 mar 21:03