zadanie.Proszę o pomoc. Bo czekam.
Martyna 0: Przedstaw w układzie współrzędnych, zbiór punktów, których współrzędne spełniają układ
nierówności.
y ≤ −2x+3
y ≤ 2
y ≥ −x
15 mar 19:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
narysuj y=−2x+3 ... i zaznacz wszystko co jest na lewo (pod) od prostej wraz z nią
narysuj y=2 i tak samo ... wszystko na lewo (pod) od prostej
y=−x i wszystko na prawo (nad nią) od prostej
15 mar 19:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
część współna tych zakreskowanych zbiorów to Twoja odpowiedź
15 mar 19:11