geometria
Ali: Dziwny problem. Zerknijcie.
przekątna sześcianu ma długość 3. oblicz Pole całkowite
prawidłowa odpowiedz 18 , za nic mi nie chce to wyjsc. Proszę o pomoc
27 sie 00:39
Sabin:
Narysuj przekątną sześcianu, przekątną podstawy (rzut przekątnej sześcianu na podstawę) −
dostaniesz trójkąt prostokątny. Z pitagorasa oblicz a (=√3), pole pow.całk. = 6a2, czyli to
co powinno wyjść.
27 sie 00:42
Basia:
przekątna podstawy d=a√2
d2+a2=D2
2a2+a2=D2
3a2=D2
D=a√3
a√3=3
a = √3
Pc = 6a2 = 6*3=18
27 sie 00:42
Eta:
| | 3 | |
d= a√3 to a√3= 3 => a= |
| = √3
|
| | √3 | |
P
c = 6a
2
podstaw i wyjdzie taka odp .
27 sie 00:44
Eta:
Witam Wszystkich
pomagających !
Nudzicie się ? ..... pora

Miłych snów! ... jutro będzie
lepiej
27 sie 00:50
Ali: ja piernicze, ale głupi jestem. Dziekuje wszystkim za pomoc.
NIe wiecie może jaka jest najnowsza wersja ebooka matematycznego Pana Jakuba ? i gdzie ją można
dostać ?
27 sie 00:51
Basia:
Witaj Eto! Nie nudzimy się, ale pora kończyć, bo nie tyle pora spać, ile jeszcze robota czeka.
Dobranocka
27 sie 00:56
tim: @Ali. Najpierw był eBook (około 1300 stron), potem powstała strona, na której znajdują się
wszystkie potrzebne informacje, które łatwo znaleźć. Gdybyś chciał tą całą stronę w formie
eBooka około 2000−3000 stron...
27 sie 09:13