matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie. Proszę o pomoc. Bo czekam?
Martyna 0:
Które z poniższych równań opisuje prostą równoległą do prostej y= 2/3x+4 A) y= −2/3x+4 B) 2x+3y+1=0 C) 3x−2y=0 D) −2x + 3y+1=0 Proszę o gotowe?
15 mar 18:28
Jasiu:
odp.D
15 mar 18:31