sporządź wykres funkcji
nilk: | | ⎧ | 2x−2 dla x≥1 | |
| sporządź wykres funkcji |x| = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −3 dla x<1 | |
a, następnie wykres funkcji h|x| = −f|x|
proszę pisz
15 mar 18:19
Artur_z_miasta_Neptuna:

no to rysujesz ... funkcję 2x−2 ... na prawo od x=1 (niebieska)
i 03 na lewo od 1 (czerwona)
15 mar 18:24
nilk: hello
15 mar 18:24
nilk: a, następnie wykres funkcji h|x| = −f|x|
15 mar 18:25
nilk: hello
prosze pisze
15 mar 18:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
helloooo ... rusz głową a nie na gotowca czekasz
15 mar 18:32
Artur_z_miasta_Neptuna:
kurwa ... jak mnie denerwuje takie podejście dzieciaków z gimnazjum
15 mar 18:32
nilk: ja nie wiem jak zrobić wykres funkcji h|x| = −f|x|
15 mar 18:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
pomyśl ... masz narysowaną f(x)
co oznacza
−f(x)

jak to będzie wyglądać
15 mar 18:40
nilk: jak wzór

h|x| = −f|x|
15 mar 18:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
przykład:
f(x) = x+2
h(x) = −f(x) = ... ile/czemu

15 mar 18:46
nilk: hello
15 mar 18:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
no właśnie hello ... rusz głową
15 mar 18:52
nilk: h(x)= −f(x)= −x−2
15 mar 18:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
i analogicznie zrób z tą funkcją która masz
15 mar 18:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
więc zamaist −3 będzie co

więc zamiast 2x−2 będzie co
15 mar 18:56