matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie. Proszę o pomoc. Bo czekam
Martyna 0:
Wskaż wzór opisujący funkcję liniową. A) f(x) = 4 − 3/x B) f(x)= (x−1) / 2 C) f(x) = (3−x) ( 3 pierwiastek z 5 +1) / 2 D) f(X)= x do kwadratu
15 mar 18:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
B i C
15 mar 18:19