matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=U{6}{x}.
asioa11:
6
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=
.Znajdź dwa argumenty różniące się o 1 takie ,że
x
funkcja f dla mniejszego z nich przyjmuje wartość o 8 wiekszą niż dla większego.
15 mar 16:04
Mila:
6
6
−8=
x
x+1
Rozwiąż równanie, są dwa rozwiązania
15 mar 19:03