√s3 | ||
( ODP : | √6sinα(3−4sin2α) tam jest 3 potęgi ) | |
27 |
3 | ||
S = | a*hs | |
2 |
2S | ||
hs = | ||
3a |
a2 | |
= 2hs2 − 2hs2cos2α |*4 | |
4 |
4S2 | 4S2 | |||
a2 = 8( | ) − 8( | )cos2α |*9a2 | ||
9a2 | 9a2 |
64 | ||
a4 = | S2sin2α | |
9 |
8 | ||
a2 = | Ssinα | |
3 |
√8 | √8*√3*√Ssinα | √24*√Ssinα | ||||
a = | *√Ssinα = | = | = | |||
√3 | 3 | 3 |
2√6*√Ssinα | 2 | |||
= | √6S*sinα | |||
3 | 3 |
a√3 | 23√6Ssinα√3 | 2√18Ssinα | √18Ssinα | |||||
hp = | = | = | = | = | ||||
2 | 2 | 6 | 3 |
3√2Ssinα | ||
= √2Ssinα | ||
3 |
2S | 2S | S | S√6Ssinα | |||||
hs = | = | = | = | |||||
3a | 323√6Ssinα | √6Ssinα | 6S*sinα |
√6Ssinα | ||
hs = | ||
6*sinα |
6Ssinα | S | |||
hs2 = | = | |||
36sin2α | 6sinα |
hp | 2Ssinα | |||
( | )2 = | |||
3 | 9 |
S | 2Ssinα | 3S − 4Ssin2α | S(3−4sin2α) | |||||
H2 = | − | = | = | |||||
6sinα | 9 | 18sinα | 18sinα |
√S(3−4sin2α) | √18Ssinα(3−4sin2α) | |||
H = | = | = | ||
√18sinα | 18sinα |
3√2Ssinα(3−4sin2α) | ||
= | ||
18sinα |
√2Ssinα(3−4sin2α) | ||
H = | ||
6sinα |
a2√3 | 83Ssinα√3 | 2 | ||||
Pp = | = | = | √3Ssinα | |||
4 | 4 | 3 |
Pp*H |
| ||||||||||||
V = | = | = | |||||||||||
3 | 3 |
S√3√2Ssinα(3−4sin2α) | √S√S√S√6sin(3−4sin2α) | |||
= | = | |||
27 | 27 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |