Paula: Na świecie jest kilkaset milionów osób mówiących po Angielsku.Obok podano, jaka część
tych osób mieszka w czterech wybranych krajach.
Stany Zjednoczone : 11/40
Wielka Brytania : 1/16
Kanada :9/400
Australia : 3/160
a)Jaka część ludzi mówiących po Angielsku mieszka poza tymi krajami?
b)W którym kraju więcej osób mówi po Angielsku
-W kanadzie czy w Australii? Ile razy więcej?
Proszę bardzo o pomoc (pilne)
Czekam na odpowiedź

Z góry dzięki
11 wrz 19:02
Kasia: 11/40 = 0,275
1/16 = 0,0625
9/400 = 0,0225
3/160 = 0,01875
jak dodasz te ułamki do siebie to wyjdzie 0,37875=w przyblizeniu 0,4
a) więc poza tymi krajami mieszka ok.0,6 wszystkich ludzi
b) w Kanadzie
0,0225 : 0,01875 = 1,2 raza więcej
11 wrz 19:30
Paula: serdeczne dzięki do miłego pisania
11 wrz 19:34
sfsd: fsdvdfgertertdfgdfgdfgddfgdf
9 wrz 20:25
luki: zleeeeeeeee

/////
19 wrz 23:24