prostopadłościan
help: Uzupełnij:
dotyczy prostopadłościanu
A) czy to dobrze?
V=6
P=13
a=1
b=2
c=3
B)
V=?
P=12
a=?
b=2
c=3
C)
V=24
P=?
a=4
b=?
c=3
D)
V=?
P=?
a=√2
b=2
c=√8
15 mar 13:44
ICSP: A) nie wiem co było dane.
B) Najpierw ze wzoru na pole policz a potem V
C) Najpierw ze wzoru na objętość policz b potem Pole
D) Podstawić do wzorów
15 mar 14:06
help: w a było to dane:
V=6 P=13 a=1 b=2 c=3 ja to zrobiłam i nie wiem czy dobrze
15 mar 14:15
ICSP: no to mają błąd w książce w A). Prostopadłościan o takich danych nie istnieje.
Daj swoje wyniki do B,C,D to sprawdzę
15 mar 14:17
help: w a to były moje rozwiązania bo było tam tak
V=?
P=?
a=1
b=2
c=3
no i jak wyliczalam to v wyszło mi 6 a P 13
może nie umiem tego skoro jest źle więc proszę o rozwiązanie
15 mar 14:20
ICSP: P = 2ab + 2bc + 2ac = 2*1*2 + 2*2*3 + 2*1*3 = 4 + 12 + 6 = 22 . Objętość dobrze.
15 mar 14:21
help: możesz mi to całe zrobić?
15 mar 14:25
ICSP: ...
B) , P = 12 , b = 2 , c = 3 , a = ? , V = ?
12 = 2*2*3 + 2*a*2 + 2*a*3
12 = 12 + 4a + 6a
10a = 0
a = 0 − nie istnieje prostopadłościan o takich danych .
C) V = 24 , a = 4 , b = ? , c = 3 , P = ?
24 = 4 * b * 3
24 = 12b
b = 2
P = 2*4*2 + 2*2*3 + 2*4*3 = 16 + 12 + 24 = 52
D) V = ? , P = ? , a = √2 , b = 2 , c = 2√2
V = √2 * 2 * 2√2 = 4*2 = 8
P = 4√2 + 8√2 + 8 = 12√2 + 8
15 mar 14:32
help: a w b ile V wynosi?
15 mar 14:36
ICSP: jak chcesz liczyć coś co nie istnieje?
15 mar 14:38
help: ale muszę uzupełnić to więc co mam wpisać w miejsce "?"
15 mar 14:45
ICSP: skreślić cały przykład i napisać obok "Zostały podane złe dane"
15 mar 14:58
pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyy: niemożliwe żeby były źle...
więc jeszcze raz (wpisz mi tylko po "=" jaka to ma być liczba
A)
V=?
P=?
a=1
b=2
c=3
B)
V=?
P=12
a=?
b=2
c=3
C)
V=24
P=?
a=4
b=?
c=3
D)
V=?
P=?
a=√2
b=2
c=√8
15 mar 15:02
ICSP: a) V = 6 , P = 22
b) sprzeczne
c) P = 52 , b = 2
d)V = 8 , P = 12√2 + 8
15 mar 15:06