wycinek koła
pomocy proszę o spr i rozw: Uzupełnij:
dotyczy wycinka koła
A)
r=2
α=30
P=?
l=?
B)
r=?
α=18
P=24π
l=?
C)
r=?
α=15
P=?
l=36π
D)
r=180
α=?
P=?
l=9
15 mar 13:32
Artur_z_miasta_Neptuna:
a co my tu sprawdzać mamy
wiesz co ... podaleś już troche tego typu zadań ... wszystkie są analogiczne −−− rusz troche
glową i zajrzyj do wzorów
15 mar 13:33
pomocy proszę o spr i rozw: podkładam pod wzory ale nie wiem jak dalej wyliczać....
15 mar 13:35
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to pokaż jak 'podkładasz' pod te wzory
15 mar 13:35
pomocy proszę o spr i rozw: a)
P=π*22*30/3600
proszę i co dalej
15 mar 13:37
pomocy proszę o spr i rozw:: może mi ktoś tu pomóc i rozwiązać
15 mar 14:32
aniabb: i dalej trzeba pomnożyć i podzielić
P= π*120/360 = π/3
15 mar 14:33
aniabb: i następne analogicznie
15 mar 14:34
pomocy proszę o spr i rozw::: 120:360 jest 0,33333333 to czemu 3?
15 mar 14:41
15 mar 14:42
aniabb: 120/360 = 1/3
15 mar 14:42
pomocy proszę o spr i rozw:: coś nie pojmuję tego... możesz mi zrobić to?
15 mar 14:44