matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekątne
Roman:
Przekatne równoległoboku ABCD, gdzie A=(0,4) B=(−1, −6), przecinają się w punkcie S= (−4,2). Oblicz współrzedne punktów C i D.
15 mar 13:13
irena_1:
S jest środkiem odcinka AC i środkiem odcinka BD C=(a, b)
0+a
4+b
=−4 i
=2
2
2
D=(c, d)
−1+c
−6+d
=−4 i
=2
2
2
15 mar 13:15