pliss o pomoc
pomocy: Uzupełnij:
a=3
b=4
h=5
P=17,5

dobrze?
A: i tu mam kolejne i proszę o rozwiązanie:
a=?
b=3
h=1
P=5
B:
a=4
b=6
h=?
P=20
C:
a=1
b=?
h=5
P=10
15 mar 13:02
pomocy: chodzi o trapez
15 mar 13:02
Licealista: Krawędź czego? Fotela, ławki czy twojej książki której raczej nie używasz?
15 mar 13:03
vitek1980: przykład dobrze
a) a = 7
b) h = 4
c) b = 3
15 mar 13:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
podstaw do wzoru na pole trapezu ... z 4 'literek' we wzorze masz podane 3 ... wyznacz
brakującą
15 mar 13:04
pomocy: dzięki vitek
15 mar 13:13