matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ciag arytmetyczny
Miluuu:
an w ktorym a5= 2 i a100 = 97
15 mar 12:18
aniabb:
97 = 2+95r r=1 a
1
=2−4=−2 a
n
=−2+(n−1)*1 = −3+n
15 mar 12:21
irena_1:
a
100
−a
5
=95r 95r=97−2=95 r=1 a
1
=a
5
−4r=2−4=−2 a
n
=−2+(n−1)*1=−2+n−1 a
n
=n−3
15 mar 12:21