matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niech ktos sprawdzi
Miluuu:
czy w rownaniu 4x − 4x
2
= 1 wyjdzie x = 0,5 ?
15 mar 12:10
irena_1:
Tak 4x−4x
2
=1 4x
2
−4x+1=0 (2x−1)
2
=0 2x−1=0
1
x=
2
15 mar 12:15