matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
Miluuu:
(3x−6/2x+1) + 4 = 0
15 mar 11:57
aniabb:
3x−3x+1+4=0 ⇒5=0 fałsz
albo porządnie zapisz treść
15 mar 11:58
aniabb:
licznik
np używając U {licznik} {mianownik} co daje taki obraz
mianownik
15 mar 11:59
Kaja:
3x−6
1
=−4/*(2x+1) zał. x≠−
2x+1
2
3x−6=−8x−4 11x=2
2
x=
11
15 mar 11:59