matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckja
maja:
Zapisz w postaci ogólnej funkcję kwadratową: a) f(x)= 2(x−1) (x+2) b) f(x)= 2(x−1)
2
+1 c) f(x)= (x+1)
2
+(x−1)
2
d) f(x) = (x−2) (x+2) + 2x+2
15 mar 09:26
Fixed:
Powymnażaj i zredukuj
15 mar 09:26