statystyka
kotek23: srednia wieku 23 mieszkanców pewnego osiedla wynosi 39 lat. do wolnego mieszkania wprowadza sie
nowy mieszkaniec, śr zwiekszyła sie o rok . ile lat ma mieszkaniec? prosze o szybka pomc
14 mar 22:44
Kipic: średnia wieku to 39 lat dla 23 mieszkańców więc
x=897
y−wiek nowego mieszczanca
23 + 1 = 40 lat
960=897 + y
y=63
Nowy kolo ma 63 lata
14 mar 22:58
Bogdan:
No, no, jakie bardzo tablicowe (mam na myśli szkolna tablicę) obliczenia, ale bezrozumne.
A wystarczyło obliczyć: 40*24 − 39*23 = 63
15 mar 00:48