matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanie - wzór
newson:
P(A∩B)
Wiemy, że P(A/B) =
P(B)
A jak jest z P(A∩B/B)?
14 mar 22:23
PW:
(A∩B)∩B=(A∩B)
14 mar 22:35
newson:
Mając dane:
13
P(A) =
26
13
P(B) =
26
13
P(A∩B) =
52
P(A∩B)∩B
13
∩B
52
P(A∩B/B) =
=
P(B)
13
26
No i co teraz?
14 mar 22:59
irena_1:
Miałeś podpowiedź: (A∩B)∩B=A∩B
P((A∩B)∩B)
P(A∩B)
P((A∩B)/B)=
=
=P(A/B)
P(B)
P(B)
15 mar 09:17
newson:
Dziękuję, a gdyby było P((A∩B)/D) to:
P((A∩B)∩D)
P(A∩B)
P((A∩B)/D) =
=
P(D)
P(D)
Dobrze?
15 mar 12:24
irena_1:
P(A∩B∩D)
P((A∩B)/D)=
P(D)
15 mar 12:38