matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań:
asia:
Rozwiąż układ równań: {2IxI+y=0 {x−IyI=−1
14 mar 22:08
Mila:
2IxI+y=0 {x−IyI=−1 y=−2|x| podstawiam do drugiego równania x−2|x|=−1 x≥0 x−2x=−1 −x=−1
x=1 i y=−2
x<0 x−2(−x)=−1 3x=−1
−1
−1
2
x=
i y=−2*|
|=−
3
3
3
−1
2
x=
i y=−
3
3
14 mar 22:40
Mila:
{2IxI+y=0 {x−IyI=−1 y=−2|x| 1) y≥0 x−y=1 y=x−1 2) y<0 x+y=−1 y=−x−1
15 mar 16:43