logarytmy
d4mian: logx (x+1) = 2
14 mar 21:40
Saizou : log
x(x+1)=2
zał
x>0 i x≠1
x
2=x+1
x
2−x−1=0
Δ=1+4=5
√Δ=
√5
14 mar 21:43
krystek: D:x>0 i x≠1 i x+2>0
I teraz x2=x+1
14 mar 21:46
Saizou : fakt jeszcze założenie że x+1>0
ale to nie wpłynie na rozwiązanie
14 mar 21:49
d4mian: z kąd się wzięło x2? a tego co w nawiasie nie robi się tak?
x+1 >0
x > −1
trochę nie ogarniam
14 mar 21:53
Saizou : z definicji logarytmu logab=c ⇔ ac=b
14 mar 21:54
d4mian: a x+2>0 ?
14 mar 22:06
Saizou : a czemu x+2>0
14 mar 22:09
krystek: Ja pomyliłam x+1>0
14 mar 22:09
Saizou : krystek literUwka
14 mar 22:10
krystek: ? Cyfrówka?
14 mar 22:13
Saizou : może być cyfrUwka
14 mar 22:16
14 mar 22:17
Saizou : dziękuję i wzajemnie
14 mar 22:26