bardzo prosze o pomoc mam czesc zadania ale sie zacielam
diana 26zak: bardzo prosze o pomoc mam czesc zadania ale sie zacielam
wykaz ze X jest liczba rzeczywista
| | 1 | | 1 | |
X=log2+log |
| +log3 |
| +log3 |
| | 2 | | 3 | |
14 mar 21:06
diana 26zak: bo doszlam ze X=log10 i nie wiem co dalej jak zamienic na zwykla liczbe ? pomocy plissss
14 mar 21:23
Artur z miasta Neptuna:
Log10 to nic innego jak logarytm o podstawie 10 z liczby 10
a przeciez loga a = 1
14 mar 21:24
Artur z miasta Neptuna:
Ze jest RZECZYWISTA

na pewno to masz wykazac

jezeli tak to nic nie trzeba robic ...
logarytm dziala w ciele liczb rzeczywistych ... suma rzeczywistych jest rzexzywista ... koniec
zadania.
Zapewne chodzilo o naturalna
14 mar 21:27