zbior a jest zbiorem wszystkich argumentow dla ktorych funkcjaf(c)=-3(x-4)(5-x)
Ola: zbior a jest zbiorem wszystkich argumentow dla ktorych funkcjaf(c)=−3(x−4)(5−x) przyjmuje
wartosci dodatnie. A=?
14 mar 21:03
Ola: zbior a jest zbiorem wszystkich argumentow dla ktorych funkcjaf(c)=−3(x−4)(5−x) przyjmuje
wartosci dodatnie. A=?
14 mar 21:09
Eta:
14 mar 21:10
Ola: Dlaczego funkcja jest ramionami do gory skoro wspolczynnik a=−3?
14 mar 21:11
bezendu: zamień na postać ogólną 3x2 czyli jest dodatni
14 mar 21:15
Eta:
−3* x*(−x)= +3x
2
14 mar 21:23