matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
wiolaaa:
Przekatna przekroju osiowego walca ma dl 5 cm a H ma 3 cm oblicz V i Ppb walca
14 mar 20:33
dero2005:
D = 5 H = 3 d =
√
D
2
− H
2
=
√
5
2
− 3
2
= 4
πd
2
V =
*H =
4
P
b
= πd*H =
14 mar 20:51