FUNKCJE POMOCY
KAROLINA: nARYSUJ WYKRES FUNKCJI
Y=(1/4)X
Y=2X+^
Y=2+2X
14 mar 20:05
labamba: najlepiej jest zrobic tabelke w ktorej podtswisz sobie punkty
14 mar 20:12
KAROLINA: TAK TYLKO JA NIE MAM ZIELONEGO POJECIA JAK TO ZROBIC
14 mar 20:15
labamba: wszytskie te wykresy to linie proste wiec wystarcza do nich dwa punkty. czy rozumiesz o czym
pisze?
14 mar 20:16
labamba: wiec tak :
14 mar 20:16
labamba: poczekaj chwile.. narysuje tabele
14 mar 20:16
labamba:

kolejno wstawiasz za x 1, 2 , 3 albo wartosci na minusie, to zalezy od Ciebie.
i pierwsza funkcja to
y = 1/4 x
za x wstawiasz 1 i wtedy y wychodzi 1/4
to co w zielonym kolku to Twoj jeden punkt (1;1/4)
14 mar 20:23
labamba: a tearz rozumiesz?
14 mar 20:27
KAROLINA: TO JA ROZUMIEM TYLKO DAŁAM TA PRACE KOMUS DO ROZWIAZANIA I NIBY TO ROZWIAZAŁ ALE JA NIGDZIE NIE
MAM NA WYKRESIE LINI PROSTEJ TYLKO JAKIES PÓŁ KOLA I JUZ MI SIE WSZYSTKO POKRECIŁO
14 mar 20:29
labamba: jesli w tych wzorach ktore napisalas x jest w potedze to moze wyjsc "polkole" ale jsli nie ma
tam poteg to MUSZA byc linie, w zasadzie sa to wzory funkcji liniowej i jak sama nazwa
wskazuje sa linia
14 mar 20:31