matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Dz:
Oblicz stosunek objętości kuli opisanej na sześcianie do objętości kuli wpisanej w ten sześcian
14 mar 19:33
dero2005:
promień kuli opisanej
a
R =
√
3
2
promień kuli wpisanej
a
r =
2
a
√
3
2
=
√
3
a
2
14 mar 20:19
Dz:
dziękuję
14 mar 20:27