Zadanie.Proszę o pomoc.Bo czekam.
Martyna 0: Funkcja liniowa?
1) Funkcja f. każdej liczbie rzeczywistej przyporządkowuje jej dwukrotność powiększoną o 1.
A) f(x)=2 (x+1) B) f(x)=2x+1 C) f(x)=2|x|+1 D)f(x)=x do kwadratu +1.
14 mar 19:05
bezendu:
b) f(x)=2x+1
f(3)=2*3+1=7
14 mar 19:06
Kaja: B
14 mar 19:07
Kaja: B
14 mar 19:07
bezendu: a sorry każdej liczbie rzeczywistej czyli d) f(x)=x2+1
14 mar 19:08
Kaja: bezendu chyba nie masz racji. dwukrotność x to 2x
14 mar 19:09
bezendu: czyli pierwsza myśl była dobra
14 mar 19:13