Znajdź a i c
das:
Jak znaleźć a i c? Metodą prób i błędów się da, ale na pewno istnieje jakiś bardziej
"elegancki" sposób...
14 mar 18:57
das: Czyli się nie da inaczej?
14 mar 19:15
Helena: Jak podzielić kwadrat 3 prostymi na 3 równe pola?
14 mar 21:25
ICSP: | 5 | | 10 | | 1 | | 9 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| + |
| = |
| + |
| . Dopasuj sobie |
| 9 | | 18 | | 18 | | 18 | | 18 | | 2 | |
to z kwadratem to jakiś żart chyba. Podziel równoległe boki na trzy równe odcinki i poprowadź
dwie proste.
14 mar 22:35
PW: tak więc istnieje nieskończenie wiele par (a,c) spełniających równanie (1), są to pary
| | 9a | |
(a, |
| ), a≠0, 5a−9≠0 |
| | 5a−9 | |
14 mar 23:12
Bogdan:

Kwadrat na 3 figury o równych polach?, np. tak
15 mar 00:59