matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJE
KAROLINA:
ZNADZ WZOR FUNKCJI WYKLADNICZEJ KTOREJ WYKRES PRZECHODZI PRZEZ PUNK (−2,16/9
14 mar 18:04
Kaja:
y=a
x
,
16
=a
−2
9
16
1
=
9
a
2
16a
2
=9
9
a
2
=
16
3
a=
4
3
y={
}
x
4
14 mar 18:08
Mateusz:
y=a
x
punkt ma wspołrzedne (x,y)
16
=a
−2
=>a=.....
9
14 mar 18:08
Krzysiek :
To teraz pytanie do Karoliny
9
3
3
a
2
=
to a=
lub a=−
16
4
4
3
Dlaczego a nie moze rownac sie −
?
4
15 mar 00:21
jikA:
Nie sądzę aby odpisała.
15 mar 00:36
Krzysiek :
Czesc. Wiem ale zawsze trzeba miec nadzieje .
15 mar 12:11
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick