pomocyyy!!!
x: zad1 ciag an=−(n−2)(n−3)a)ma jeden wyraz dodatni b) ma 2 wyraz dodatn c0 nie ma wyrazow
dodatnich d) ma niesonczenie wiele wyrazow dodatnich
zad2 dany jest trojkat abc o boku dlugosci 8 pole trojkata rownobocznego o boku ktorego dlugosc
jest rowna dlug wysokosci trijkata abc jest rowna
zad3 prosta opisana rownaniem 3x−6y+5=o jest rownolegla do prostej
zad4 wlasciciel hurtowni przygotowal dla schroniska dla zwierzat oferte zakupu karmy na kwote
2160zl w wyniku negocjacji cena karmy zostala obnizona 0 3zl kazdy kupiony kg tego pozywienia
umozliwilo to zakup 36kg wiecej tej samej karmy za wyliczona kwote ile kg karmy kupiono?
14 mar 16:45
Kaja: zad.1. −(n−2)(n−3)>0
n∊(2,3) i n jest naturalne dodatnie zatem n należy do zbioru pustego. więc odp.c
14 mar 17:24
x: blagam
14 mar 19:42
x: czy moge prosic o pomoc

16 mar 14:31
kotek: zad.3 3x−6y+5 = 0\
−6y=−3x−5
6y=3x+5
y=0,5x+b
a=0,5, prosta równoległa musi mieć ten saw wspólczynnik kierunkowy, t.j. a = 0,5,
więc szukana prosta ma postać y=0,5x+b
16 mar 14:50
x: ........
1 kwi 14:46
krystek: Zad 4
x⇒ilośc kg
y⇒cena zz kg
__________i teraz ilość *cena=wartośc.
x*y=2160
(x+36)(y−3)=2160
1 kwi 15:04