matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie
Patitek:
rozwiąż równania i nierówności : a) 9x
2
−16=0 b) −2x
2
+8x<0 c) −x
2
+8x−16≤0
14 mar 14:22
bezendu:
a) (3x−4)(3x+4)=0
4
4
x=−
lub x=
3
3
b) −2x(x−4)<0 x∊(−
∞
,0)∪(4,
∞
)
14 mar 14:28